Diş eti kanamanızı ciddiye alın

 

31 Temmuz 2015 11:57
Diş eti kanamanızı ciddiye alın




Türkiye'de en sık karşılaşılan diş eti hastalığı olan diş eti kanaması diş kayıplarına ve çene kemiğinde erimelere neden oluyor.


  Ülkemizde en sık karşılaşılan hastalıkların başında diş ve diş eti hastalıkları ve buna bağlı olarak gelişen diş eti kanamaları olduğunu belirten Fatih Hospitadent Diş Hastanesi Başhekimi Dt. Ayça Tenli Kurt, diş ve diş eti hastalıklarından korunmak için yapılması gerekenlerin başında doğru fırçalama tekniklerini bilmek, diş ipi ve arayüz fırçası kullanmak olduğunu söyledi. Diş eti hastalıklarının ülkemizde her 10 kişiden 9’unda olduğunu belirten Fatih Hospitadent Diş Hastanesi Başhekimi Dt. Ayça Tenli Kurt, “Diş eti kanamaları genelde ciddiye alınmayan bir hastalıktır.  Ancak önlem alınmadığı takdirde diş kayıplarına ve hatta çene kemiğinde erimelere kadar gidebilir. Dişlerinizi kaybetmek istemiyorsanız diş eti kanamanızı ciddiye alın” dedi. Diş ve diş eti hastalıklarından korunmak için yapılması gerekenler ise doğru fırçalama, diş ipi ve arayüz fırçası kullanmak.Diş eti neden kanar?Diş etinde meydana gelen kanamalar diş eti rahatsızlığının habercisi olabilir. Bakteri plağı ve diş taşı (tartar) birikimleri sonucunda, diş etlerinde ve dişleri çene içerisinde tutan kemikte iltihapsal bir alan oluşmakta ve diş eti kanaması ortaya çıkmaktadır.Diş eti kanadığında ne yapılmalıdır?Öncelikle kanama gelişen bölgeler için daha dikkatli fırçalama ve diş ipi kullanılması ile beraber ağız hijyeni en iyi seviyeye getirilmelidir ki vücudun kendini yenileme kapasitesi kendini gösterebilsin. Kanama oluşan bölgeler tüm ağız hijyeni uygulamalarına rağmen iyileşme göstermiyorsa en kısa zamanda diş hekimine başvurulmalıdır.Diş eti kanamaları için nasıl önlem alınmalıMutlaka önceden önlem alınmalı, ağız hijyeni uygulamalarına azami derecede önem gösterilmelidir.Dişler mutlaka günde 2 kere, sabah kahvaltısından sonra ve gece yatmadan önce fırçalanmalıdır.Fırçalama süresi en az 2 dakika olmalıdır.Fırçalama esnasında hem dişler hem de diş etleri masaj yapılacak şekilde fırça hareketleri uygulanmalıdır.Fırçalama sonrası için ise diş arası bakımları tam olarak yapılmalıdır. Bunun için diş aralarında diş ipi veya diş arası fırçası gibi ağız hijyenine katkıda bulunacak yardımcı temizleyiciler kullanılmalıdır.  



Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.